Viljandimaal on võimsad võistluspõllud

Eelmisel nädalal said vaadatud Viljandimaa võistluspõllud. Külastati Tõnis Riiski Essi Agro, Kadi Kärtmanni Hiie Agro, Heiki Areni Arjadi Agro ja Alar Oherdi Vanausse talu talinisupõlde.

Kõo Agro (Liis Köörna) oli võistlema pannud talirapsi, Pille Nugise Sooba talu varase odra, Teele Vaarak Bioman Agrost hernepõllu. Rukkeid oli kaks, Savikoti Agrol (Tuuli Vaarak) ja Villemi talul (Taevo Viitas).

“Tore, et oli palju uusi tegijaid,” hindas ringsõitu Margus Ameerikas. Ta selgitas, et Tõnis Riisk võistleb juba mitmenda firmaga ja alati oskab heal tasemel põlluga välja tulla, sõltumata firmast. Nüüd meelitas ta ka Kadi Kärtmanni osalema, kellega nad koos põlde korraldavad.

Alles paar aastat Kõo Agros olnud, otse koolipingist tulnud Liis Köörna organiseerib töid rohkem kui 4000 hektaril ja leiab ka väga ilusaid põlde osalemiseks.

Ameerikas lisas, et korduvvõistleja Heiki Aren on tema jaoks uues kiiresti laienenud firmas Arjadi Agro ja peab nüüd ilma orgaanilise väetiseta hakkama saama, kuid tulemus ikkagi väga ilus.

Pille Nugis on häid varase odra saake saanud varemgi ja tahtis sel aastal seda näidata. Alar Oherd andis ilusa nisupõllu võistlusele, Teele Vaaraku hernepõld oli samuti ilus, suur ja ühtlane.

Tuuli Vaarak on juba eelmistel aastatel näidanud, et oskab väga hästi rukist kasvatada, nüüd osaleb ta uue rukkisordiga. Ka esmakordselt osaleva Taevo Viitase rukis oli väga ilus, sama hea kui eelmise aasta parimad rukkid.  Alar Oherd DSC_0708 Kadi Kärtna Liis Köörna Pille nugis Taevo Viitas Teele Vaarak Tuuli Vaarak Tõnis Riisk