Kesk-Eesti põllud on vaheldusrikkad

Virumaal on viljade talvitumise näiteid seinast seina. Siiski on seal talvekahjud suuremad kui Põlvamaal olid.

„Ilmneb, et palju kahju said eriti need põllud, mis olid lagedal väljal tuulte käes,“ kirjeldas Bayeri nõustaja Janne Ehte-Tammiste olukorda, mida tema Eesti põldudel tänavu näinud on. Kuna lumekiht oli eelmisel talvel õhuke, tegi neile palju kahju nn tuulekülm. Seevastu metsaäärsed põllud elasid talve paremini üle.

Ainsal Ida-Virumaalt pärit osalejal  Henry Tammanil viljade talvitumisega väga suurt muret polnud. Tema võistleb talirapsiga DK Imistar CL ehk siis Clearfieldi tehnoloogiaga. Kuna rapsile tuleb nagunii igal aastal uus seeme osta, on see tehnoloogia asjakohane. Põld oli väga ilus ning raps hakkas valmima.

Henry Tamman võistleb esimest korda. Küll osales esimesel viljelusvõistlusel tema isa. Tegelikult võinuksid Tammanid võistelda ka oma rukkipõlluga – nende hübriidrukis ’Palazzo’ oli tõesti muljetavaldav.

Nägime ka väga uhket hernepõldu, mille oli võistlusele pannud Sadala Agro agronoom Ain Malbe. ’Astronaute’ põld oli kõrge, saagikas ja võimas. Kui ainult äikesetormi, tugevat vihma ega rahet ei tuleks!

Üks Eesti parimaid taimekasvatajaid Margus Lepp teeb tänavu katset suviodraga. ’Overture’ on tal listis esimest korda ja lämmastikufoon väga kõrge ei ole. Samuti on külvinorm tihe. „See on mul õpipoisi aasta, juba praegu tean, mida tuleval aastal teisiti teen,“ tunnistas Lepp. Ilus oli ka Jõgeva talumehe Aimar Allingu talinisu ’Skagen’. IMG_1382 IMG_1394 IMG_1411 IMG_1408 IMG_1441 IMG_1425 IMG_1443 IMG_1448 IMG_1470 IMG_1487 IMG_1495 IMG_1492